Bale scoret hat-trick da Tottenham knuste tabelljumboen

Isak Brønseth

3. mai 2021

Premier LeagueStatistikkTottenham

Tottenham er ett a lagene som kjemper om en plass i Champions League neste sesong. Søndag kveld tok de en klar seier mot Sheffield United.

Gareth Bale sendte først London-laget i ledelsen etter 36 minutter. Etter et innlegg fra Serge Aurier løftet waliseren ballen over Aaron Ramsdale i bortelagets mål.

Saken fortsetter under videoen

Det sto 1-0 til pause, men Bale-showet fortsatte i andre omgang. Etter 61 minutter mottok han en pasning fra Son Heung-min, og brukte noen ballberøringer til å få kontroll. Så banket han inn hjemmelagets andre mål for dagen.

Bare åtte minutter senere var 31-åringen frampå igjen. Nok en gang var Aurier på plass med den målgivende pasningen, og Bale satte ballen lavt i nettet. Dermed hadde han scoret ekte hat-trick, og står nå med ni mål totalt i Premier League denne sesongen.

Son Heung-min økte også ledelsen til 4-0 med et skudd fra distanse som gikk via stolpen og inn i mål. Dette ble også sluttresultatet på Tottenham Hotspur Stadium.

Håpet om Champions League lever

Tottenham ligger nå på femteplass i Premier League. Det er fem poeng opp til Chelsea på den berømte fjerdeplassen, som gir tilgang til neste sesongs Champions League.

West Ham United, som befinner seg på sjetteplass, har derimot spilt én kamp mindre enn Tottenham. Dersom de vinner kveldens kamp mot Burnley på Turf Moor, vil de gjenerobre femteplassen.