Arsenal-stjernen takker statsminister Erna Solberg

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

6. desember 2020

ArsenalPremier League

Norges statsminister Erna Solberg har startet FN-kampanjen #TakeTheBall. Ballen kastet hun videre til Arsenal-spilleren Mesut Özil.

– Jeg tar ballen fordi jeg er dypt bekymret. Folk lider på grunn av pandemien og dens konskevenser, starter Erna Solberg i videoen som er lagt ut på sosiale medier.

Saken fortsetter under videoen

Solberg sier videre at hun vil jobbe for å gi jenter tilgang på utdanning og for å rense havet.

Statsministeren leder nemlig FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene. Nå har Arsenal-spilleren Mesut Özil tatt i mot ballen og takker samtidig den norske statsministeren.

– Takk til Norges statsminister, Erna Solberg. Jeg tar utfordringen og ballen for å styrke verden. Jeg håper at vi sammen kan gjøre dette, og jeg vil bidra til sosial rettferdighet. La oss nå målene, skriver Mesut Özil på Twitter.

Kampanjen går ut på at skoleklasser, politikere, influensere og artister «tar ballen» for å oppfordre til konkret handling for å nå bærekraftsmålene, skriver VG.

– Jeg har utfordret flere til å #taketheball og samtidig svare på hva de vil gjøre for at vi skal klare for å nå bærekraftsmålene innen 2030. Det er ti år igjen, og dette er ikke noe verdens ledere klarer alene. Derfor trenger vi at fotballen, kulturen, næringslivet og alle gjør sitt, sier statsminister Erna Solberg til norges største avis.

Fikk du med deg denne?

Van Gaal ga 14(!) akademi-spillere senior-debuten i United: Dette gjør de i dag