Dette er spilleren som gikk fra Simeones Atletico Madrid til 10. divisjon i England

Morten Haugdahl Lie

8. januar 2021

League TwoNon-league

Carlos Mendes Gomes spilte for Atletico Madrids ungdomslag og trente med stjerner som Koke, Courtois og Alderweireld. Nå er han Morecambe-spiller som 22-åring.

Mendes Gomes forteller sin historie i et intervju med Sky Sports.

Saken fortsetter under videoen

Etter å ha blitt sett på som et stort talent i Atletico, tok hans far et valg som gjorde at den unge fotballspilleren måtte starte på nytt.

Prøvde lykken i Madrid

Mendes Gomes og hans familie flyttet fra Senegal til Lanzarote da han var barn. Da han ble 15 år reiste den unge fotballspilleren til Madrid i Spania for å prøve lykken der i 2014.

– Selv om alt var bra på Lanzarote, følte jeg at jeg måtte dra til en større plass for å gjøre det stort som fotballspiller. Det var grunnen til at jeg dro til Madrid, legger han til.

– Etter å ha spilt for ungdomslaget til Getafe, ble jeg signert av Atletico året etter, forteller Gomes.

Fikk trene og spille med store stjerner

Sesongen han ble signert av Atletico, var samme sesong som klubben vant sin første ligatittel på 18 år. Det var også sesongen da klubben tapte Champions League-finalen mot Real Madrid.

– Det var en fantastisk følelse å være en del av den klubben. Når vi skulle se førstelaget spille kamp, tenkte jeg alltid at jeg ville være med på dette en dag, sier angrepsspilleren Gomes.

Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, David Villa, Diego Costa, Diego Godin, Juanfran og Koke. Dette var spillere som Mendes Gomes og de andre ungguttene kunne studere og lære av tilbake i 2015.

FIKK STUDERE STJERNENE: Koke og Mendes Gomes spilte sammen i noen kamper for B-laget. Foto: Wikipedia

Farens valg

Spesielt Koke var en spiller Mendes Gomes ikke bare beundret, men også av og til spilte med for Atletico Madrid B, sammen med brødrene Lucas og Theo Hernandez, som nå spiller for henholdsvis Bayern München og AC Milan.

– Jeg spilte for Atletico Madrid U16 og deretter U18. Men så bestemte faren min seg for at vi skulle flytte til England. Han mente vi hadde en bedre mulighet for utdannelse for meg og mine små søstre i England, forklarer Gomes.

– Vi måtte flytte til England, og i begynnelsen ville jeg ikke flytte fordi jeg spilte jo fotball i Atletico Madrid. Etterhvert tenkte jeg at hvis det er ment for meg å være fotballspiller, enten det er i Spania eller England, vil jeg være framgangsrik og prøve å nå målene mine.

Tøft i England

Mendes Gomes spilte ikke fotball i starten av England-oppholdet. Han slet med å finne et lag som ville la han komme å spille med dem. Til slutt kom det på samme hvor gode lagene var, så lenge han fikk spille for en klubb.

– Det var tøft fordi jeg snakket ikke engelsk, men jeg ville bare spille så jeg fant en Non-League-klubb.

Det var 10. divisjon-klubben West Didsbury & Chorlton som hadde gått med på å gi Mendes Gomes en sjanse.

FIKK OMSIDER EN KLUBB: Carlos Mendes Gomes fra tiden i West Didsbury & Chorlton. Foto: Skjermdump

– Jeg har alltid ment at hvis jeg stoler på evnen min, spiller det ingen rolle hvor jeg spiller, noen kan uansett oppdage det. Jeg spilte bare og hvis noen muligheter skulle dukke opp, ville jeg gripe dem.

Etter to år for West Didsbury & Chorlton, fikk han muligheten til å signere for Morecambe etter å ha blitt oppdaget på college. Men det var på en betingelse – de måtte unngå nedrykk først.

På den siste kampdagen i 2017-18 sesongen måtte Morecambe vinne eller spille uavgjort mot Coventry på Ricoh Arena for å holde seg oppe i League Two. Kampen endte 0-0 og klubben berget plassen på målforskjell. Dermed var Gomes Morecambe-spiller.

– Det var en av de mest nervepirrende kampene i mitt liv, jeg kunne ikke slutte å sjekke resultatene og tabellen den dagen, sier Mendes Gomes.

Bølgedaler i Morecambe

Det har imidlertid ikke bare vært enkelt for 22-åringen i sin nye klubb. Etter å ha spilt 15 seriekamper i sin første sesong på Globe Arena, var Mendes Gomes i kamptroppen bare to av de 20 første kampene i forrige sesong.

– Den første sesongen spilte jeg mye. I den neste sesongen var jeg ikke engang på benken. Jeg syntes jeg fortjente å spille mer etter å ha gjort det bra på trening. I tillegg spilte ikke laget bra i den perioden.

Deretter fikk manager Jim Bentley sparken av Morecambe, og inn kom en mann som så noe i Gomes Mendes.

– Da Derek Adams overtok, ga han meg muligheten, og jeg sørget for at jeg tok den.

Etter å ikke ha spilt noen kamper før Jim Bentleys avgang i oktober 2019, startet Mendes Gomes 15 av Adams  20 første kamper som manager i klubben.

– Adams har tatt spillet mitt til neste nivå, både mentalitetsmessig og på det tekniske. Han har gitt meg selvtilliten til å gå på banen, uttrykke meg selv og bare være meg, sier Mendes Gomes.

GA UNGGUTTEN TILLIT: Derek Adams lovprises av Mendes Gomes. Foto: WIkipedia

Sikter høyt

Etter en fantastisk sesongstart ligger Morecambe på 7.plass i League Two. Dette til tross for at mange tippet dem som en nedrykkskandidat denne sesongen. Nå sikter Mendes Gomes høyt for sitt kjære Morecambe.

– Vi vil prøve å nå play-off. Vi har hatt denne tankegangen fra starten av sesongen. Vi ønsker ikke å være Morecambe som bare overlever nedrykk hvert år og aldri kjemper for noe. Vi ønsker å presse på for å nå play-off og vi mener at vi har et godt nok lag til å gjøre det.

Når det gjelder Mendes Gomes personlig, har han syv ligamål så langt denne sesongen. Sammen med de høye standardene som er satt av sin manager, krever han mye av seg selv og insisterer på at han har fortsatt mye mer å gi.

– Personlig har det vært greit. Det er alltid rom for forbedring, og jeg mener jeg kan gjøre det bedre for meg selv og for laget, avslutter Morecambe-spissen.

Fikk du med deg denne?

Liverpool-sjefen med innrømmelse: – Det er ikke sannsynlig