Solskjær og United overkjørte Roma: Dette har ikke skjedd på 14 år

Manchester United's Bruno Fernandes

Manchester United er på god vei til finale i Europa League etter en imponerende seier mot Roma. Stillingen ble 6-2 på Old Trafford.

Bruno Fernandes startet målshowet torsdag kveld allerede etter ni minutter. Etter en pasning fra Édinson Cavani satte han ballen i nettet bak Roma-keeper Pau López.

Så snudde det. Gjestene fra Italia scoret to mål og gikk opp i ledelsen. Først ble de tildelt et straffespark, som Lorenzo Pellegrini satte i mål. Deretter sørget tidligere Manchester City-spiller Edin Džeko for en ny scoring etter 34 minutter. Det sto 2-1 til Roma til pause.

Det varte derimot ikke lenge ut i andre omgang. Denne gangen var det Bruno Fernandes som sendte ballen til Cavani, og uruguayaneren forhastet seg ikke med å smelle inn utligningen for United. Samme mann ordnet 3-2-målet etter 64 minutter, og Solskjærs mannskap var tilbake i ledelsen.

Herfra og ut ble det hele en maktdemonstrasjon fra Manchester United. Dårlig forsvarsspill fra Roma og effektivt angrepsspill fra United gjorde at Fernandes kunne sette inn sitt andre for dagen etter 71 minutter på et straffespark, og at Paul Pogba kunne øke ledelsen til 5-2 etter 75 minutter. Til slutt var innbytter Mason Greenwood frampå, og satte inn 6-2-målet, som også ble sluttresultatet.

Skjedde sist i 2007

Returoppgjøret i semifinalen spilles torsdag neste uke i Roma. Etter torsdagens oppgjør skal mye gå galt for at Manchester United ikke tar seg til finalen, som spilles i Gdańsk den 26. mai.

Forrige gang United scoret seks mål i én og samme kamp i en europeisk turnering var for 14 år siden, i 2007. Overraskende nok var også dette da de spilte mot Roma, den gang i Champions League.

Gode muligheter for Arsenal

Arsenal og Martin Ødegaard fikk det litt tøffere da de møtte Villarreal på Estadio de la Cerámica. Manuel Trigueros satte først inn 1-0-scoringen for hjemmelaget fra kort hold etter fem minutter. Så økte de ledelsen til 2-0 ved midtstopper Raúl Albiol.

Etter 57 minutter fikk Arsenals Daniel Ceballos rødt kort. Det så lenge ut til å ende med 2-0-seier for Villarreal, men litt over et kvarter før full tid fikk Arsenal et straffespark. Nicolas Pépé var nådeløs, og sørget for det viktige bortemålet. Dermed er det håp for avansement, også for London-klubben. Martin Ødegaard startet kampen, men ble byttet ut etter 63 minutter.