City tok nytt trofé: Nå har de vunnet like mange titler som Liverpool

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS

Isak Brønseth

25. april 2021

LigacupManchester CityTottenham

En sen scoring fra Aymeric Laporte sørget for at Manchester City vant 1-0 i Ligacup-finalen mot Tottenham.

Tottenham og deres nye manager, Ryan Mason, gikk inn i oppgjøret på Wembley med håp om å vinne sin første tittel siden 2008. Kampen mot Manchester City var lenge en jevnspilt affære, med flere muligheter til begge lag.

Saken fortsetter under videoen

Men etter 82 minutter fikk de lyseblå tildelt et frispark i god posisjon. Kevin De Bruyne svingte ballen inn i Tottenhams sekstenmeter, og Aymeric Laporte vant hodeduellen mot Moussa Sissoko på bakre stolpe. Laporte sendte deretter ballen i mål bak Hugo Lloris. Sluttresultatet ble 1-0 til Manchester City.

Dette var deres åttende Ligacup-tittel i historien. Halvparten av dem har laget vunnet med Pep Guardiola som manager, og dette var deres fjerde triumf på rad i turneringen. Bare Liverpool har vunnet den like mange ganger.

Skuffelse for Tottenham

Etter sparkingen av José Mourinho var Tottenham ute etter en opptur. Forrige gang laget vant et trofé var i 2008, da de slo Chelsea 2-1 i finalen i nettopp Ligacupen.

Det hele endte i skuffelse, og en gråtende Son Heung-min måtte ved kampslutt innse at de nok en gang hadde tapt en finale. Lagets toppscorer, Harry Kane, står fremdeles troféløs etter 313 kamper for London-klubben.

Les også:

Bare uavgjort for Manchester United borte mot Leeds

Over 1000 Arsenal-fans protesterte. Nå vil Spotify-eieren kjøpe klubben