Sky: Nordmann blir ny engelsk landslagssjef

Foto: Jbmg40 / Wikipedia

Isak Brønseth

19. januar 2021

EnglandLandslag

Hege Riise er på god vei til å bli ansatt som midlertidig manager for det engelske kvinnelandslaget i fotball.

Dette melder Sky Sports tirsdag. I høst kom nyheten om at nederlandske Sarina Wiegman tar over landslaget etter at Phil Neville trer av.

Saken fortsetter under videoen

Wiegman starter derimot i jobben først i september i år. Derfor trenger laget en midlertidig sjef først. Norske Hege Riise skal akkurat nå være den heteste kandidaten til å få denne jobben. Anders Melheim, som er styreleder i Riises nåværende klubb, Lillestrøm, bekrefter overfor NRK at partene er i kontakt med hverandre.

– Jeg er kjent med ønsket og forespørselen. Jeg vil si at vi har hatt en god dialog hele veien. Hun har vært ønsket av meg som utviklingssjef, men samtidig har jeg gitt henne rom til å bestemme seg, forteller han til statskanalen.

Mye erfaring

Hege Riise avsluttet sin spillerkarriere i 2006. Hun var blant annet med på å vinne gull i OL med det norske landslaget i 2000.

Etter spillerkarrieren har 51-åringen vært trener for Team Strømmen og assistenttrener for det suksessrike amerikanske landslaget. Siden 2011 har hun jobbet for LSK Kvinner, først som sportssjef, deretter som hovedtrener. Ifølge Sky Sports vil Riise bli offisielt presentert som midlertidig landslagssjef for England innen noen få dager.

Les også:

Solskjærs United-lag var Englands beste i 2010: Slik gikk det med talentene