Videre i FA Cupen: Bunnlaget er spesialister på straffesparkkonkurranser

Isak Brønseth

11. januar 2021

BrightonFA CupNewport CountyStatistikk

Brighton & Hove Albion sikret seg så vidt avansement til fjerde runde i FA Cupen søndag. Laget vant nok en gang på straffesparkkonkurranse.

Kampen mot walisiske Newport County gikk til ekstraomganger, da begge lag hadde satt inn hver sin scoring på overtid. Solly March sørget for 1-0-ledelse for Brighton ett minutt på overtid, men Newport svarte da Adam Webster satte ballen i eget nett da klokka viste 96 minutter.

Ekstraomgangene endte målløst, og det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Der vant Premier League-laget til slutt 4-3. Selv om storscorer Neal Maupay ikke klarte å sette ballen i mål, gjorde Adam Webster det godt igjen og scoret på den avgjørende straffen.

Laget fra sørkysten av England har på mange måter blitt eksperter på straffesparkkonkurranser. Av de siste ti har de vunnet ni av dem. I FA Cup-sammenheng har de vunnet alle sine fire siste straffesparkkonkurranser:

Til slutt ble det også en god dag på jobben for Brighton-målvakt Jason Steele. 30-åringen tabbet seg ut da Newport utlignet, men reddet hele fire straffespark da laget vant:

Leeds røk ut

De fleste lag fra øverste nivå gikk komfortabelt videre til fjerde runde. Søndag spilte også Tottenham, som knuste Marine A.F.C. 5-0. Chelsea slo ut Morecambe og Manchester City vant 3-0 mot Birmingham.

Leeds United måtte derimot erkjenne at League Two-klubben Crawley Town ble for tøff motstand. Marcelo Bielsa og hans mannskap tapte hele 3-0 på bortebane. Dermed har de kun ligaen igjen å konsentrere seg om.

Trøndersk stortalent kan være «den nye Ajer»