Sjokktap i Belgia: Mourinho med urovekkende beskjed til flere av spillerne

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Morten Haugdahl Lie

30. oktober 2020

Europa LeagueTottenham

Tottenham tapte mot Royal Antwerp i Europa League torsdag kveld. Etter kampen kom Mourinho med syrlige stikk til noen av Tottenham-spillerne.

Det skriver britiske Sky Sports.

Saken fortsetter under videoen

Før kampen gjorde Mourinho ni endringer på laget fra seieren mot Burnley.

Spillere som Dele Alli, Steven Bergwijn, Giovani Lo Celso og Vinicius fikk en sjelden start i Belgia. Mourinho satte rett og slett sin lit til spillerne som ikke får spille all verden i Premier League.

Men til pause hadde portugiseren fått nok og byttet like godt alle fire ut.

Enkelt å ta ut laget fremover

Etter kampen fikk den omstridte manageren spørsmål om hva han syntes om Dele Alli sine prestasjoner. Han poengterer at han ikke vil snakke om individuelle prestasjoner, men sier samtidig at fansen nå bør vite hva som er hans beste lag.

– Det er rettferdig å si at spillere med dårlige prestasjoner påvirker laget, men et lag påvirkes også av individuelle prestasjoner, starter Mourinho, før han fortsetter.

– Supporterne bør vite hva vårt beste lag er. Jeg liker alltid å tro at spillerne fortjener en mulighet. Vi har en stor tropp med mange gode spillere. Det er mitt ansvar å gi dem muligheter, men det er også deres mulighet til å gripe sjansen med begge hender og be om mer. I kveld viser det seg at mine fremtidige valg vil bli veldig enkle.

LITE SPILLETID: Dele Alli ble tatt av til pause mot Royal Antwerp torsdag. Foto: Action Images via Reuters / MATTHEW CHILDS

Skylder på seg selv

Han legger imidlertid all skyld på seg selv etter det overraskende tapet.

– Det er bare én person å klandre, det er meg. Jeg valgte spillerne som startet. I pausen prøvde jeg å forbedre situasjonen, men det var ikke nok, avslutter Mourinho.

Verdt å nevne at Gareth Bale startet sin første kamp for klubben siden mai 2013. Han ble byttet ut i det 58. minutt og ble erstattet av Harry Kane.

Kampen endte 1-0 til belgierne.