Arteta før det viktige oppgjøret: – Det er på tide å vise hva vi kan

Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Isak Brønseth

8. april 2021

ArsenalEuropa League

Arsenal trenger en opptur etter braktapet mot Liverpool. Torsdag kveld kommer Slavia Praha på besøk til Emirates Stadium.

Arsenal har aldri tapt mot tsjekkisk motstand tidligere. Likevel er nok mange supportere nervøse før Europa League-kvartfinalen mot Slavia Praha.

Saken fortsetter under videoen

London-klubben kommer til møtet fra tre kamper på rad uten seirer. Lørdag tapte de hele 3-0 på hjemmebane mot Liverpool.

– Når vi får kritikk etter den kampen, må vi bare ta det. Det er helt berettiget når vi spiller på den måten. Nå er det på tide å gjøre vår del på banen og vise hva vi kan, sa Arteta til BBC før kampen.

Champions League neste sesong?

Arsenal er nummer ti i Premier League med åtte serierunder igjen. Det er for øyeblikket ti poeng opp til West Ham United på fjerdeplass. Likevel vil ikke den spanske manageren gi opp håpet om en topplassering.

– Så lenge det er matematisk mulig, må vi kjempe for det. Det finnes ikke noe annet vi kan gjøre. Men vi må tenke realistisk med tanke på plasseringen i ligaen, og det blir veldig vanskelig, sa Arteta.

En annen mulighet til å spille Champions League neste sesong er ved vinne årets utgave av Europa League. Arsenal var i finalen i turneringen så sent som i 2019, men tapte 4-1 mot byrival Chelsea.

Alle de første kvartfinalekampene spilles i kveld klokken 21:00 norsk tid:

Ajax – Roma

Arsenal – Slavia Praha

Dinamo Zagreb – Vilarreal

Granada – Manchester United

Returoppgjørene spilles torsdag 15. april. Finalen spilles i den polske byen Gdańsk den 26. mai.

Les også:

Sjekk Chelsea-keeperens enorme statistikk siden managerbyttet