Tidligere Premier League-stjerne: – Jeg ville forlatt klubben

Foto: Wikipedia

Isak Brønseth

8. desember 2020

ChampionshipColchester UnitedLeague TwoMillwall

Flere Millwall-supportere buet da spillerne viste sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen. Det får flere til å reagere.

Det var før lørdagens oppgjør mellom Millwall og Derby County i Championship at flere av hjemmelagets supportere reagerte med buing da spillerne satte seg ned på kne. I etterkant var klubben ute på sin egen hjemmeside, og fordømte handlingene.

Saken fortsetter under videoen

Millwall tapte kampen 1-0. Derbys Jason Knight satte inn seiersmålet etter 69 minutter, men det som skjedde før kampen var også det som fikk mest oppmerksomhet i ettertid.

Sier han ville forlatt klubben

Tidligere Aston Villa-spiller Gabriel Agbonlahor er en av dem som har uttrykt sin forakt mot buingen. I et intervju med britiske Sky Sports kommer den tidligere angrepsspilleren med sterke uttalelser om hva han ville gjort dersom han spilte for Millwall.

– Man har kanskje lyst til å fortsette å spille, fordi man vet at dette ikke gjelder hele fanbasen til Millwall. Det er en bestemt gruppe som gjør dette. Jeg tror jeg ville spilt videre, men jeg ville tenkt for meg selv at «etter denne kampen, så er jeg ferdig her. Jeg skal være her ut desember, men i januar vil jeg spørre agenten min om en overgang», sa han.

Agbonlahor spilte selv nesten 350 ligakamper for Aston Villa. Han fikk også tre kamper for det engelske landslaget mellom 2008 og 2009. Den nå 34 år gamle tidligere spilleren stiller spørsmål ved hva dette har å si for motivasjonen til Millwalls spillere.

– Jeg ville ikke spilt for en klubb der noen supportere gjør slikt og ikke respekterer noe som betyr så mye for mange spillere. Hvorfor skulle man ønske å gjøre sitt beste for en slik klubb?

– Ikke velkomne

Det var derimot ikke bare på Millwalls hjemmebane, The Den, at supportere uttrykte misnøye med spillernes markering mot rasisme.

Også i League Two, da Colchester United møtte Grimsby Town, gjorde hjemmelagets tilhengere det samme. Colchesters styreformann Robbie Cowling gjorde det klart at de som buet under markeringen ikke er velkomne til kamp på Colchester Community Stadium.

– Colchester-supporterne vil ikke gjøre dette igjen, for da vet de at de ikke er velkomne på kamp igjen, sa Cowling etter hendelsen.

Les også:

Arsenal-stjernen takker statsminister Erna Solberg