Sjekk disse Championship-spillernes elleville statistikk

Foto: Ardfern / Wikipedia

Isak Brønseth

2. februar 2021

BrentfordChampionshipReadingStatistikk

Brentford og Reading kjemper i toppen av Championship denne sesongen. Ivan Toney og Lucas João har en stor del av æren for det.

Ivan Toney ble kåret til kampens beste spiller da Brentford knuste Wycombe Wanderers 7-2 på hjemmebane i helgen. 24-åringen scoret to mål og slo én målgivende pasning til lagkamerat Tarique Fosu. Slik satte han inn straffen som laget ble tildelt mot slutten av kampen:

Saken fortsetter under videoen

Toney har nå scoret 19 ligamål på 25 kamper. Han har også notert seg for seks målgivende pasninger, og er dermed direkte involvert i én scoring i snitt per kamp. Han ble hentet til Brentford fra Peterborough United i august i fjor. Toney har tidligere spilt for Newcastle United, der han fikk spilletid i to kamper i Premier League i løpet av 2015/16-sesongen.

Jages av portugiser

Brentfords superstjerne er derimot ikke den eneste som virkelig har vist seg fram så langt gjennom årets sesong. Lucas João signerte for Reading, som nå er nummer fire på tabellen, i august 2019.

Den 27 år gamle angriperen brukte forrige sesong til å finne seg til rette, men har nå scoret 15 mål på 20 kamper. João står også med fem målgivende pasninger, og kan dermed vise til samme gjennomsnitt som Toney. Reading slo Bournemouth 3-1 forrige uke, i en kamp der portugiseren sto for ett av målene.

Kun ett poeng skiller Brentford, som ligger på tredjeplass, og Reading. Sistnevnte klubb har derimot spilt 26 kamper, mens Brentford har spilt 25. Onsdag 10. februar møtes de to lagene på Madejski Stadium i Reading. Swansea City og Ørjan Nylands nye klubb, Norwich City, innehar for øyeblikket de to øverste plassene som gir direkte opprykk til Premier League.

Slik ser toppscorerlisten i Championship ut nå:

1. Ivan Toney, Brentford (19 mål)

2. Adam Armstrong, Blackburn Rovers (17 mål)

3. Lucas João, Reading (15 mål)

4. Teemu Pukki, Norwich City (11 mål)

5. Dominic Solanke, Bournemouth og Kieffer Moore, Cardiff City (10 mål hver)

Følger du med på Championship? Les vårt eksklusive intervju med QPR Norway-sjef, Stian Karlsen, om signeringen av Stefan Johansen:

Endelig en nordmann til London-klubben igjen: – Forventer at han går rett inn på laget