Nå blir det lov til å gjøre fem spillerbytter i løpet av en kamp

Foto: Adam Holt / Action Images

Isak Brønseth

18. november 2020

ChampionshipLeague OneLeague TwoPremier League

Fra fredag blir det tillatt for lag i Championship, League One og League Two å gjøre fem bytter per kamp. Premier League fortsetter med tre.

Dette ble bekreftet fra offisielt hold onsdag. Klubber i Championship kan ha maksimalt ni spillere på innbytterbenken under en og samme kamp. Fem av disse vil altså kunne byttes inn. Klubber i League One og League Two vil også kunne gjøre fem bytter, men kan bare ha syv spillere på benken totalt.

Saken fortsetter under videoen

Ber Premier League om å slenge seg på

I Premier League forblir derimot reglene som de har vært, og det vil kun være tillatt å gjøre tre spillerbytter i løpet av en kamp.

England-manager Gareth Southgate er en av dem som mener byttereglene i den øverste divisjonen må revurderes.

– Vi [England] fikk lov til å gjøre fem bytter mot Belgia. Klubbene får altså ikke den muligheten. Hva skal til for at det forandres? Et par spillere pådro seg lettere skader mot Belgia. Skal vi vente til vi får mer alvorlige skader på spillerne? Skader er en bekymring på lang sikt fordi vi ikke har noen vinterpause, sa Southgate.

Fredag er klubbfotballen tilbake igjen etter landslagspausen. Coventry møter Birmingham til bunnoppgjør i Championship, mens Mansfield tar imot Colchester i League Two. Premier League er først tilbake kommende lørdag, når Newcastle United og Chelsea møtes på St. James’ Park.

Les også:

Ble grisetaklet av Gattuso på trening: – Det var starten på nedturen