Kontroversielle Mike Ashley interessert i å kjøpe ny engelsk klubb

Foto: Brian Minkoff-London Pixels/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

7. februar 2022

ChampionshipDerby County

Den tidligere Newcastle-eieren Mike Ashley sikter seg inn på Championship-klubben Derby County.

I et intervju med Sky Sports sier Keith Bishop, Ashleys PR-sjef, at Derbys gjeld ikke skremmer Ashley fra å kjøpe klubben. Han innrømmer imidlertid at klokken tikker hvis en avtale skal inngås.

Saken fortsetter under videoen

Ashley er en av tre potensielle kjøpere som er interessert i å ta over på Pride Park, men det vil bli komplisert for den som kjøper klubben.

Gjeld på over 60 millioner pund, juridiske krav fra Middlesbrough og Wycombe verdt potensielt 40 millioner pund, og en stadion som ikke eies av klubben, er noen av de alvorlige tingene som må gjøres noe med.

– Ashley ser på Derby som en klubb som kan gjøre det veldig bra. Det er klart at det ikke går særlig bra for øyeblikket, men med forretningssansen hans tror han at han virkelig kan snu det, forteller Bishop. 

– Han er fortsatt en veldig rik mann, som har midler han kan bruke på klubben. Han har dessuten forretningssansen til å endre ting der, fortsetter han.

Derby har fått en straff på hele -21 poeng denne sesongen. Likevel har klubben på mirakuløst vis gitt seg selv en mulighet til å overleve i Championship.

Med åtte seiere og 12 uavgjorte kamper står laget med 15 poeng, sju poeng fra trygg plass.

Les også:

Manchester United-spiller utsatt for rasisme etter tapet mot Middlesbrough