Morten Haugdahl Lie

22. mai 2021

BrentfordChampionshipSwansea City

Brentford møter Swansea til opprykksduell til Premier League.

Brentford snudde mot Bournemouth etter å ha tapt den første kampen 1-0, mens Swansea vant 2-1 sammenlagt mot Barnsley.

Nå skal de to klubbene kjempe om den siste opprykksplassen samt store pengesummer.

Startet på hælene

Etter tapet i det første møtet med Bournemouth skulle Brentford-laget gå i strupen på motstanderne i returoppgjøret lørdag. Det var likevel gjestene som startet best.

Bortelagets Arnaut Danjuma kom alene med keeper David Raya og gjorde ingen feil da han sendte Bournemouth i ledelsen etter snaue seks minutter.

Brentford ble tildelt et straffespark bare ti minutter senere da Lloyd Kelly handset innenfor egen bok. Toppscorer i Championship, Ivan Toney, var iskald da han sendte hjemmelaget tilbake i kampen.

Bournemouths Chris Mepham fikk direkte rødt kort etter at halvtimen var passert, dermed begynte det å se mørkere ut for gjestene.

Med en mann mer på banen skrudde hjemmelaget opp tempoet. Vilaty Janelt sendte Brentford i ledelsen tidlig i 2. omgang før Marcus Forss sendte Brentford til himmels ni minutter før slutt. kampen endte 3-1 (3-2 sammenlagt).

Vant første kamp

Swansea vant den første kampen mot Barnsley med sifrene 1-0 før møtet på lørdag.

Før pause hadde de hvite en fot i finalen da Matt Grimes sendte waliserne opp i 1-0.

Barnsleys Cauley Woodrow ville likevel gjøre det spennende da han reduserte i 2. omgang

Flere mål ble det imidlertid ikke, dermed kunne Swansea juble for 2-1 sammenlagt.

Playoff-finalen spilles på Wembley 29. mai.