Championship-spillerens nedsparking vekker oppsikt i England

Morten Haugdahl Lie

19. september 2021

ChampionshipLutonSwansea City

Lørdag spilte Luton og Swansea en heseblesende kamp som endte med sifrene 3-3, men det var likevel en hendelse i kampen som skapte mest kok i sosiale medier.

Luton startet kampen forrykende og etter sju minutter fant Harry Cornicks lange innkast, Luke Berry, som akrobatisk fikk skutt ballen forbi Swansea-keeper Ben Hamer og i nettet.

Etter 15 minutter ble hjemmelaget tildelt et straffespark som Elijah Adebayo omsatte til scoring. Spissen noterte seg også for en ny scoring bare åtte minutter senere etter et innlegg av James Bree.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-0.

Opphetet stemning etter pause

Etter pause skulle det imidlertid ta fyr da Luton fikk et frispark midt på banen.

Tidligere Aston Villa-spiller, Henri Lansbury, var ute etter å sette i gang spillet raskt, men før midtbanespilleren kom frem til ballen, sparket Swansea-spiller Ryan Manning bort. Lansbury klinket dermed ned Swansea-spilleren med solid kraft.

Se situasjonen her:

På Twitter reagerer mange på at Lansbury bare fikk gult kort. Manning, som sparket vekk ballen, led samme skjebne.

Heroisk comeback

Swansea ga seg imidlertid ikke, og etter 66 minutter reduserte Jamie Paterson for bortelaget.

Fem minutter før full tid sendte Oliver Ntcham i vei et skudd fra 25 meter som gikk via Luton-spiller Mpanzu og i mål. Nervene hadde spredd seg i Luton-laget og på overtid kom utligningen for Swansea da Joel Piroe scoret med et skudd fra 16 meter.

Med dette resultatet klatrer Luton opp til en 13. plass, mens Swansea ligger nede på 21. plass i Championship.