22-åring arrestert etter rasistiske meldinger mot Championship-spiller

Yannick Bolasie. Foto: Wikipedia

Isak Brønseth

17. mars 2021

ChampionshipEvertonMiddlesbroughPremier League

En skotsk mann må til retten etter å ha hetset Middlesbrough-spiller Yannick Bolasie med rasistiske meldinger på nettet.

Det melder flere britiske medier, inkludert Sky Sports. En 22 år gammel skotsk mann er arrestert for å ha lagt ut meldinger med rasistisk innhold på nettet. Meldingene var rettet mot den kongolesiske fotballspilleren.

Saken fortsetter under videoen

Instagram har nå blokkert mannens konto fra å sende meldinger for en begrenset periode. Den vil bli helt fjernet dersom vedkommende gjør noe lignende igjen.

Klubbene tar avstand

Bolasie spiller for øyeblikket for Middlesbrough i Championship. Angrepsspilleren er på utlån fra Premier League-klubben Everton.

Både Middlesbrough og Everton har vist offentlig at de tar avstand fra hendelsene.

«De rasistiske meldingene mot Yannick Bolasie på sosiale medier er helt uakseptable. De viser akkurat hvorfor det må gjøres mer for å identifisere personer som legger ut slikt, og hvorfor de må bringes til retten», sto det i meldingen fra Middlesbrough FC.

Dette er ikke første gang Bolasie opplever å bli hetset over nett. Tidligere denne måneden la han ut en annen rasistisk kommentar han hadde mottatt på Instagram.

– Noe er seriøst galt med slike mennesker. Jeg har fortsatt til gode å møte noen som klarer å si slikt rett til ansiktet mitt, skrev Bolasie da.

Les også:

Premier League-spilleren byttet landslag: Debuterer allerede i mars