Isak Brønseth

17. februar 2021

ChampionshipReadingStatistikk

Reading har for alvor vist seg som en opprykkskandidat i årets Championship. Michael Olise er en av spillerne som har imponert.

Tirsdag tok Reading sin femtende seier for sesongen, da de møtte Bristol City på bortebane. Lucas João, som er lagets toppscorer i ligaen, satte inn sitt mål nummer 17 etter 42 minutter. Rett før pause økte midtstopper Michael Morrison ledelsen til 2-0. Dette ble også sluttresultatet.

Banens beste spiller var likevel deres offensive midtbanespiller, Michael Olise. Franskmannen var toneangivende gjennom hele oppgjøret, og var nest sist på ballen da João satte inn 1-0-scoringen.

God på dødball

Dette var Olises niende målgivende pasning på 28 kamper i Championship denne sesongen. Det var også hans femte assist etter en dødball-situasjon, da målet kom etter et frispark. Bare Brentfords Ivan Toney, som for øvrig også ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med 23 mål, har slått like mange målgivende pasninger som Olise. Harvey Elliott, som er på lån til Blackburn fra Liverpool, er nestemann på listen med åtte målgivende pasninger.

Olise er født i England, men representerer Frankrike på ungdomsnivå. 19-åringen har også muligheten til å spille for det nigerianske landslaget. Før han dro til Reading var han også innom akademiene til Chelsea og Manchester City.