Tidligere PL-manager med sjokkerende uttalelser om eget lag etter tapsrekord

Morten Haugdahl Lie

4. november 2020

Champions LeagueFrankrikeMarseille

Andre Villas-Boas beskriver lagets prestasjoner som «dritt» etter at Marseille gikk på sitt tolvte nederlag i Champions League på rad tirsdag.

Flere medier, blant andre Daily Mail, skriver nå om de sjokkerende uttalelsene.

Saken fortsetter under videoen

Marseille ble slått 3-0 av Porto tirsdag kveld. Det betyr at den franske klubben ligger sist i gruppe C med 0 poeng, etter å ha tapt 3-0 mot Manchester City og 1-0 mot Olympiakos tidligere i gruppespillet.

Du må tilbake til februar 2012 for å finne siste gang Marseille vant en Champions League-kamp (1-0-seier over Inter Milan). Nå har klubben utlignet Anderlechts rekord på 12 Champions League-tap på rad.

Villas-Boas ledet klubben til Champions League etter å ha blitt nummer to i fransk Ligue 1 forrige sesong. Etter kampen mot Porto legger han imidlertid ikke skjul på hvor ille laget hans har prestert i konkurransen så langt.

– For å være dritt i Champions League, må du i det minste kvalifisere deg til Champions League. Vi gjorde det, og vi er dritt, sier tidligere Chelsea- og Tottenham-sjef Villas-Boas.

SLAKTER LAGET: Villas-Boas var ikke fornøyd etter kampen tirsdag. Her fra tiden i nettopp Porto. Foto: Wikipedia

På spørsmål om han hva han tenker om tapsrekorden på 12 kamper, virker portugiseren en smule rådløs.

– Hva kan vi gjøre? Det er opp til oss. Dette er vår reise. Sånn er det. Det er helt nødvendig å gjøre det bedre. Vi ødelegger for oss selv. Kampene våre er preget av individuelle feil. Det er vi som tilbyr målene til andre lag. Vi er ikke bekymret for å kvalifisere oss, men for å gi et godt bilde. Det må påvirke spillerne. Dette er ikke normalt, sier Villas-Boas.

Marseille ligger på femteplass i hjemlig liga, seks poeng bak lederne Paris Saint-Germain.