Manchester United ble kontret i senk i et sviende nederlag: – Det der må man langt ned på guttenivå for å se

Manchester United's Bruno Fernandes

Ole Gunnar Solskjærs menn gikk på et bittert tap borte mot Istanbul Basaksehir og Fredrik Guldbrandsen i Champions League onsdag kveld.

Manchester United dro til bortemøtet med Istanbul Basaksehir med en god start på gruppespillet i Champions League og seks poeng i banken. Gruppespillets tredje kamp skulle derimot bli alt annet enn lystig for engelskmennene.

Hjemmelaget fra Istanbul scoret to mål på kontring i den første omgangen. Det første målet var av den merkelige sorten, da den gamle Premier League-kjenningen Demba Ba fikk en halvannen banehalvdel å boltre seg på etter at Manchester United tilsynelatende glemte å forsvare seg etter en offensiv dødball.

– Du må helt ned på gutter 12-nivå for å se det der. Det skal ikke være mulig på dette nivået, tordnet Morten Langli i Viasats studio etter kampen.

Anthony Martial tente et håp for gjestene da han reduserte til 1-2 like etter at Basaksehirs kaptein Edin Visca hadde doblet ledelsen. Visca er for øvrig den første spilleren siden Arjen Robben (april 2014) til å score og levere målgivende i samme kamp mot Manchester United i Champions League.

Stanget i veggen

I andre omgang hadde Manchester United mye ball, uten å komme til de helt store sjansene underveis i omgangen. Like før slutt kom gjestene derimot svært nære 2-2, men en heroisk klarering på streken fra Basaksehir hindret utligning. Dermed kunne det tyrkiske laget juble for sine første tre poeng i høstens Champions League-gruppespill.

Norske Fredrik Guldbrandsen fikk de siste drøye 10 minuttene på topp for hjemmelaget.

Brøt god statistikk

Tapet var det første for Manchester United på bortebane siden PL-kampen mot Liverpool i januar. Siden den gang har de røde djevlene spilt 19 bortekamper. Solskjærs menn sto med hele 10 strake borteseirer før kveldens nederlag.