Klopp slapp til ukjent keeper-talent: Ble den andre i historien til å gjøre dette

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Isak Brønseth

2. desember 2020

Champions LeagueLiverpoolStatistikk

Liverpool sikret seg avansement til åttedelsfinalene i Champions League tirsdag kveld. Caoimhín Kelleher gjorde en god figur mellom stengene.

Kelleher, som fylte 22 år den 23. november, spilte sin første kamp i Champions League fra start mot nederlandske Ajax. Liverpool vant kampen 1-0 etter en scoring fra midtbanespiller Curtis Jones da det var spilt 58 minutter.

Saken fortsetter under videoen

I Liverpool-målet gjorde Kelleher flere gode redninger og sørget for at laget holdt nullen. Spanske Adrián, som tidligere har fylt rollen som andrekeeper, var plassert på benken.

Den andre i historien

Kelleher ble den ellevte keeperen til å spille for Liverpool i Champions League. Han er imidlertid bare den andre som også holder buret rent i sin debut i turneringen. Den første som gjorde dette for klubben var Chris Kirkland mot Galatasaray i 2002. Den gang ble stillingen 0-0.

– Jeg fant ut at jeg skulle starte kampen i går. Jeg ble veldig oppspilt der og da, men så fokuserte jeg bare på kampen, sa Kellher til Liverpools egen hjemmeside.

Etter kampen var han vært fornøyd. Liverpool har nå kvalifisert seg til åttendelsfinalene, selv om det gjenstår én kamp i gruppespillet mot danske Midtjylland.

– Jeg er helt opp i skyene nå og veldig glad for hvordan kampen gikk, både for meg og for laget, og at vi kvalifiserte oss. Det føles veldig bra, sa Kelleher.

Dette var Liverpools første seier i alle turneringer siden 22. november. På søndag venter en tøff kamp når Wolverhampton Wanderers gjester Anfield i Premier League.