Guro Reiten i aksjon for Chelsea mot Tottenham. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs

Isak Brønseth

26. april 2021

Champions LeagueChelsea

Chelsea tapte den første kampen i semifinalen mot Bayern München. Men London-laget fikk med seg et viktig bortemål.

I søndagens oppgjør tok det tyske laget ledelsen etter bare 12 minutter, da Sydney Lohmann sendte ballen i nettet. Deretter utlignet Chelsea med en scoring fra tidligere Bayern-spiller Melanie Leupolz. Det sto 1-1 til pause.

Etter hvilen satte derimot inn Hanna Glas inn 2-1-målet for Bayern München, og dette ble sluttresultatet. Chelsea har blant annet slått ut Atlético Madrid og VfL Wolfsburg på veien til semifinalen, og et godt resultat i England kan sende dem til deres første finale i Champions League. Returoppgjøret spilles søndag 2. mai.

– Bayern er nok fornøyde med resultatet de fikk i dag, men jeg er sikker på at spillerne våre vil legge ned den største innsatsen i deres liv i neste ukes kamp, sa Chelsea-manager Emma Hayes etter kampen.

Norske Guro Reiten startet oppgjøret, men ble byttet ut etter 65 minutter. Maren Mjelde er fremdeles satt ut med skade.

14 år siden sist

Forrige engelske lag som vant turneringen var Arsenal i 2007. De er også det eneste engelske laget som har vunnet. Dette er andre gang Chelsea er i semifinalen i Champions League. Franske Olympique Lyonnais er det mestvinnende laget med syv titler.

I den andre semifinalen i årets turnering møtes Paris Saint-Germain og Barcelona. Stillingen ble 1-1 i den første kampen på Stade Municipal Georges Lefèvre i Paris.