Etterlengtet opptur for Liverpool da angrepsrekka utnyttet forsvarsrot

Mohamed Salah, Liverpool, England

Jørgen Haug

16. februar 2021

Champions LeagueLiverpoolRB Leipzig

Mohamed Salah og Sadio Mané utnyttet hver sin forsvarsfeil tidlig i andre omgang da Liverpool fikk en etterlengtet opptur i «bortekampen» mot RB Leipzig i Budapest.

Det første av to oppgjør mellom RB Leipzig og Liverpool i Champions Leagues åttedelsfinaler ble spilt i Budapest tirsdag kveld. Kampen ble en jevnspilt affære med høyt tempo. Til slutt var det Jürgen Klopps menn som kunne juble for et glimrende utgangspunkt foran returen på Anfield i mars.

Saken fortsetter under videoen

Knappe ti minutter ut i andre omgang ble Salah spilt alene med keeper da RB Leipzig-kaptein Marcel Sabitzer mistet oversikten på egen banehalvdel. Alene med eks Liverpool-keeper Peter Gulacsi gjorde toppscoreren fra Egypt ingen feil, og dermed stod det 0-1 på måltavla.

Fem minutter senere var det Sadio Mané sin tur til å utnytte rot i tyskernes bakre rekker. Stjerneskuddet Curtis Jones lempet en ball i bakrom som Leipzigs Mukiele tilsynelatende kontroll på. Men franskmannen bommet på klareringen, og dermed fikk Mané fritt spillerom foran mål. Senegaleseren var iskald alene med Gulacsi, og dermed stod det 2-0 til Liverpool.

Sadio Mané, Liverpool, England
Sadio Mané scoret sitt 20. mål i europeiske turneringer for Liverpool mot RB Leipzig. Foto: Wikipedia/Mehdi Bolourian, FARS

Flere mål ble det ikke, selv om RB Leipzig var farlig frempå ved flere anledninger utover kampen. Det betyr at Liverpool har et strålende utgangspunkt før returen på Anfield. Seieren var en etterlengtet opptur for Klopp og Liverpool, som har slitt voldsomt på nyåret i hjemlig serie.

P.S. I den andre Champions League-kampen tirsdag kom det en aldri så liten skrell på Camp Nou. Et Neymar-løst Paris Saint-Germain vant 4-1 på bortebane mot Barcelona, og sikret seg et strålende utgangspunkt før returmøtet. Kylian Mbappe noterte seg for hattrick. Moise Kean scoret PSGs siste, mens Lionel Messi scoret Barcelonas mål.