Dette har aldri skjedd før i Champions League-historien

Foto: Alexander Böhm

Onsdag kveld vant Chelsea nok en gang i Champions League. Dermed er fire tyske managere videre til kvartfinalen.

Det er første gang dette skjer i turneringens historie. Thomas Tuchel og Chelsea beseiret Atlético Madrid med 3-0 sammenlagt. Jürgen Klopp (Liverpool), Edin Terzić (Borussia Dortmund) og Hans-Dieter Flick (Bayern München) har også sikret seg avansement.

Saken fortsetter under videoen

De andre fire lagene i kvartfinalen er Real Madrid, Paris Saint-Germain, Porto og Manchester City. Trekningen skjer førstkommende fredag.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Klopp og Liverpool slo ut RB Leipzig forrige uke. De vant 4-0 sammenlagt. Foto: Action Plus / David Blunsden

Chelsea-suksessen fortsetter

Onsdagens kamp var Tuchels trettende som Chelsea-manager. London-klubben har enda ikke tapt under hans ledelse. Ingen manager i deres historie har startet med flere kamper på rad uten tap.

Chelsea har heller ikke sluppet inn mål på Stamford Bridge med Tuchel i sjefsstolen. Atlético Madrid hadde noen sjanser, men Chelsea spilte best og fortjente seieren.

En stor del av æren for de blåkleddes forsvarssuksess må også gå til målvakt, Édouard Mendy. Senegaleseren kom til klubben i september i fjor, og har tatt plassen på førstelaget fra Kepa Arrizabalaga.

Denne sesongen har Mendy spilt syv kamper i Champions League for Chelsea, og holdt nullen i seks av dem. I Premier League har han unngått baklengsmål i 14 av 24 kamper.

Les også:

Historien om den siste rekrutten fra Newcastles franske revolusjon: Har spilt 5 kamper på 5 år

Johansen på scoringslista da laget snudde til seier