Chelsea knuste Bayern München: Norsk duell i Champions League-finalen

Guro Reiten i aksjon for Chelsea mot Tottenham. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs

Isak Brønseth

2. mai 2021

Champions LeagueChelsea

Chelsea lå under 2-1 fra det første oppgjøret i Tyskland. Søndag slo de tilbake og vant 4-1 i London.

Verken Maren Mjelde eller Guro Reiten var å se på banen for Chelsea. Førstnevnte er fremdeles skadet, og sistnevnte ble sittende på innbytterbenken gjennom hele kampen.

Men Chelsea klarte likevel å overkjøre det tyske storlaget. Fran Kirby sørget for at laget gikk opp i ledelsen etter bare elleve minutter. Deretter utlignet Bayern München ved Sarah Zadrazil.

Det ble kortvarig glede for bortelaget. So-Yun Ji gjorde at Chelsea kom seg tilbake til ledelsen like før pause, og målfesten fortsatte i andre omgang. Pernille Harder satte inn 3-1-målet etter 84 minutter, før Kirby scoret sitt andre for dagen like før full tid.

Flere nordmenn til finalen

Barcelona møtte Paris Saint-Germain i den andre semifinalen, som også ble spilt søndag. Det spanske storlaget vant kampen 2-1, og dermed er også Barcelona klar for finale.

Reiten og Mjelde vil derfor møte sin norske lagvenninne Caroline Graham Hansen på Gamla Ullevi i Göteborg søndag 16. mai.