Chelsea «heldig» med trekningen. Liverpool og City får tøffere motstand.

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Foto: Reuters / Darren Staples

Chelsea skal møte Porto i kvartfinalen av Champions League. Liverpool trakk Real Madrid, mens City skal bryne seg på Erling Haaland.

Slik ser hele trekningen ut:

Saken fortsetter under videoen

Vinneren av oppgjøret mellom Chelsea og Porto vil møte vinneren av Liverpool og Real Madrid i semifinalen. På samme måte vil vinneren av kampen mellom Bayern München og PSG møte Borussia Dortmund eller Manchester City. Finalen spilles i Istanbul.

Liverpool kan få hevn

Forrige gang Jürgen Klopp og Liverpool møtte Real Madrid var i Champions League-finalen i Kiev i 2018. Da tapte de 3-1.

Nå kan de altså få sin revansje. Begge lag har derimot slitt noe i hjemlig liga denne sesongen. Real Madrid er nummer tre i La Liga, mens Liverpool er nede på sjetteplass i Premier League.

Fortsetter suksessen under Tuchel?

Chelsea har fremdeles ikke tapt en eneste kamp med Thomas Tuchel som manager. Når de nå møter Porto i kvartfinalen er det den antatt letteste motstanderen de kunne fått i turneringen. Porto overrasket alle med å slå ut Cristiano Ronaldo og Juventus i åttendelsfinalen.

De to lagene møttes sist i gruppespillet i Champions League i 2015. Porto vant første oppgjør 2-1, mens Chelsea vant 2-0 i andre kamp hjemme på Stamford Bridge.

Haaland mot Guardiola

Manchester City skal møte Borussia Dortmund, som har Erling Braut Haaland på laget. Nordmannen er toppscorer i Champions League med 10 mål.

City vil derimot være store favoritter i oppgjøret. De lyseblå leder Premier League suverent, og har kun tapt én kamp i alle turneringer siden slutten av november i fjor.

Les også:

Dette har aldri skjedd før i Champions League-historien

Mourinho etter sjokk-exiten: – Spillerne leverte verken det grunnleggende i fotball eller i livet