Champions League-finalen kan bli flyttet hit

Foto: Jbmg40 / Wikipedia

Isak Brønseth

10. mai 2021

Champions LeagueChelseaManchester City

Finalen mellom Chelsea og Manchester City skal opprinnelig spilles i Istanbul. Nå kan oppgjøret bli flyttet til Wembley.

Avgjørelsen om å flytte kampen vil bli tatt av UEFA innen onsdag denne uken. Finalen skal i utgangspunktet spilles lørdag 29. mai på Atatürk Olimpiyat Stadyumu i Istanbul, men kan nå bli flyttet til Wembley i London.

Saken fortsetter under videoen

Dette kan skje på grunn av de omfattende reiserestriksjonene som følge av koronapandemien. Engelske supportere har blitt bedt om å ikke reise til Tyrkia for å se oppgjøret av sine myndigheter. Dette fordi Tyrkia er markert som en rød reisedestinasjon.

Sky Sports melder mandag at UEFA trenger tillatelse fra Tyrkia for å kunne bytte finalearena. Landet har investert store midler i å være vertskap for den prestisjetunge kampen, og har jobbet hardt for å gjøre arrangementet så sikkert som mulig.

BBC skriver at UEFA vil ha et møte med britiske myndigheter og FA i dag for å diskutere hvilke muligheter som finnes.

Manchester City er klare for sin første Champions League-finale noensinne etter at de slo ut Paris Saint-Germain i semifinalen. Chelsea slo ut Real Madrid, og kan ta sin andre tittel. De vant også turneringen i 2012, da Bayern München ble slått i finalen.

Les også:

Fabrizio Romano bekrefter: Leicester i ferd med å signere ettertraktet franskmann